אבן דרך נגב
חברת אבן דרך נגב והמרכז לשימור ארכיאולוגי, הקימה קבוצה של צוותים המתמחים בכל המימדים של שימור אתרים ארכיאולוגים ומבנים היסטוריים.
קבוצה זו גאה להציג גישה מקצועית ויעילה לשימור אתרים ומבנים, ברחבי הארץ, אשר תעמוד בדרישות והנחיות של היזמים, האמנות הבינלאומיות לשימור ורשות העתיקות.
הקבוצה שברשותנו מייצגת את שיא ההתמחות במקצועות השימור ורובנו פעילים קרוב לעשרים שנה בפרויקטים שונים ברחבי הארץ, חברים בארגון המשמרים הישראלי ובקשר מקצועי עם רשות העתיקות.
חשוב לנו להדגיש ששימור אתרים ארכיאולוגים ומבנים היסטוריים למטרות פיתוח, "החייאה" והפעלה יזמית מהווה את שיא האתגר במקצוע. השימור למטרות אלה חייב לספק מצד אחד תוצאה איכותית ועמידה ומצד שני חייב לענות ולהתבסס על שיקולי המזמין (השקעה, תקציב וזמן) המחושבים ומבוססים היטב.
לשם כך הקבוצה מחולקת לצוותים מקצועיים, מנוסים ומיומנים בביצוע יעיל ומהיר, וכל זאת תחת מטרית השימור שמובילה ומנהלת את כל העבודות באתרים.
צוותי החברה
הקבוצה כוללת:
צוות כללי במבנים לשימור: מבצע את כל הפירוקים, הריסות, ייצוב מבנים, ניקוזים, איטומים, חיבור לתשתיות.
צוות שימור כללי: מבצע את כל ההכנות של החזיתות, בניית אבן ולבנים, מסגרות ונפחות, כיחולים, גמרים.
צוות טיח סיד בשיתוף חברה אנגלית מובילה: מבצע את כל עבודות טיח הסיד של חזיתות מבנים עם סיד וחולות איכותיים ובשיטה מתקדמת של התזת הטיח ועיבודו. שיטה זו הנהוגה, כיום באירופה, מבטיחה חיבור מעולה למבנה וחסכון בזמן וכוח אדם מיומן ויקר.
צוות שימור עדין: מבצע את כל השלמות ושימור האבן ופריטים אדריכליים, יציקת שבלונות, שחזור קשתות וקמרונות, שימור ושחזור פסיפסים, עיצוב ושימור של קישוטי סטוקו, פרסקו, טיח מצויר ואלמנטים מיוחדים.
צוות גגות, שימור ושחזור עץ: תיקון, השלמת ובניית גגות רעפים. בניית פרגולות ומדרכים. שימור ושחזור דלתות, חלונות, תריסים ומעקות.
צוות ניהול ולוגיסטיקה: מבצע את תזמון כל העבודות השונות והחומרים הדרושים, מעקב שוטף של לוחות זמנים, זמן מתוכנן מול התקדמות הביצוע בפועל. קשר מול גורמי הפיקוח, נציגי היזם, בדיקת תוכניות וחומרים ויחסי ציבור.
צוות יצור טייחים וחומרי מליטה מסיד: אבן דרך נגב הינה היבואנית הבלעדית של מוצרי סיד הידראולי טבעי של החברה הצרפתית: Saint Astier.
יכולות החברה
לקבוצה יכולת לגדול בכוח אדם מקצועי וכללי לפי דרישות המזמין, היקפי, צרכי, לוחות זמנים והתקדמות הפרויקט.
האתר של המרכז לשימור ארכיאולוגי, מפרט כשישים פרויקטים בארבעים אתרים. האתר הועלה לרשת ב- 2006, מאז ועד היום נוספו פרויקטים רבים ומוצלחים.